Pravilna upotreba klima uredaja

Pravilna upotreba klima uredaja

Iz iskustva tvrdimo da je jako mali broj onih koji pravilno koriste klima uredaj u svojim vozilima. Pravilna upotreba klima uredaja je bitna pre svega radi ocuvanja Vaseg zdravlja, postizanja maksimalnog komfora koji vam klima uredaj pruza, a isto tako i odrzavanja samog uredaja. Ako mislite da znate da koristite klima uredaj, ipak Vam savetujemo da pogledate detaljno uputstvo za upotrebu klima uredaja:

  1. Pri ulasku u automobil za vreme letnjih vrucina, po startovanju automobila ukljucite klima uredaj i otvorite prozore. Jacinu ventilatora podesite na najveci podeok, a temperaturu na minimum. Izduvavanje vazduha podesite na centralnu resetku. Podesite usisavanje spoljnog vazduha. Pri usmeravanju vazduha obratite paznju da izbegnete direktno izlaganje izlaznom vazduhu.
  2. Nakon sto vruc vazduh izade iz kabine, a vazduh na izduvnom kanalu postane hladan, mozete zatvoriti prozore i malo smanjite brzinu ventilatora.
  3. Posto temperatura postane odgovarajuca, mozete jos smanjiti brzinu ventilatora i usmeriti vazduh kako Vam odgovara.
  4. Ukoliko temperatura u vozilu padne ispod odgovarajuce, nemojte iskljucivati klima uredaj ili otvarati prozore. U tom slucaju postepeno povecajte temperaturu dok ne dostignete odgovarajucu (po isom principu radi i klima uredaj sa automatskim komandama).